Slike sa Vrnjačkog Karnevala 2015 – Brazilke

Објављено под Vesti

Na Karnevalu, za svakoga po nešto

Na Karnevalu, za svakoga po neštoU 19 sati u Paviljonu u parku biće održan „Muzički paviljon ljubičaste boje“, nakon toga na istoj lokaciji, od 20 sati, koncert „TS Rock night“ dok će u isto vreme na bini kod Vrapca biti održana pozorišna predsatava „Majmun i lisica“! Od 21 sat na istoj lokaciji posetioci će moći da uživaju u Karnevalskom plesu „Calypso“. Koncert će u večernjim satima, tačnije od 22 sata na Trgu kod Biblioteke, održati grupa „Apsolutno romantično“.

Објављено под Vesti

Počeo 11. Vrnjački Karneval

Počeo 11. Vrnjački Karneval

U Vrnjačkoj Banji sinoć je zvanično počeo 11. Vrnjački karneval koji će trajati do 19. jula, rekao je predsednik Turističke organizacije Ivan Trifunović, izrazivši, na otvaranju očekivanje da će Banju u narednih osam dana posetiti više od 300.000 ljudi. Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović sinoć je simbolično predao ključeve Vrnjačke Banje direktoru karnevala Nebojši Bogićeviću, a očekuje se da će ova manifestacija ove godine okupiti do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva.
– Potrudili smo se da za vreme trajanja karnevala imamo preko 90 programa na više lokacija, pa ćemo tako svake večeri imati muzički program i pozorišne predstave – rekao je Trifunović.
Između ostalog, predviđeni su brojni koncerti. Centralni događaj karnevala je medjunarodna karnevalska povorka, koja će biti održana 18. jula sa početkom u 20 časova, a njoj će prethoditi dečija povorka. Prvi međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. godine i objedinio je više od 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.Tada je međunarodna karnevalska povorka okupila 34 karnevalske grupe i 1.500 učesnika. Već tokom drugog karnevala formirana je i dečija karnevalska povorka, a Vrnjački karneval je postao član Federacije evropskih karnevalskig gradova.Ova manifestacija danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih dešavanja i uz „Egzit“ i Guču je najveća turistička manifestacija u Srbiji.

Објављено под Vesti

Počinje 11. Vrnjački Karneval

v-karneval

Večeras će u 20 sati simboličnom predajom ključeva grada, svečano biti otvoren 11. Vrnjački Karneval. Nakon toga koncert će na biti kod Vrapca koncert održati Bojan Marović. Posetioci će ove godine, kao i prethodnih, moći da uživaju u koncertima, predstavama, kulturno-umetničkom programu i brojnim drugim dešavanjima. Program Karnevala može se videti ovde..

Објављено под Vesti

Zatvoren Vrnjački Karneval

vrnjacki karneval 2014

Pred brojnom publikom, juče je, svečanom predajom ključeva grada, zatvoren 10. jubilarni Vrnjački Karneval. Manifestacija je tokom prethodnih nedelju dana okupila veliki broj posetilaca. Gostiju je bilo sa svih strana kako iz okolnih gradova tako i iz čitave Srbije . Za svakoga je od dešavanja bilo po nešto, što je omogućilo da sve starosne strukture pronadju nešto za sebe u čemu će uživati. Održani su brojni koncerti estradnih zvezda, muzički festivali, predstave za decu i brojne žurke. Ni kiša koja je pretila da ugrozi Karneval, u tome nije uspela. Zvanične brojke i broj posetilaca nakon što Turistička organizacija Vrnjačke Banje saopšti.

Објављено под Vesti

Večeras zatvaranje Vrnjačkog Karnevala 2014

vrnjacki karneval 2014

Večeras će na bini kod vrapca svečano, simboličnom predajom ključeva predsedniku opštine, biti zatvoren 10 tradicionalni Vrnjački Karneval.
Proteklih sedam dana Karneval je posetio veliki broj gostiju ali o zvaničnim brojkama nakon što nadležni saopšte. Svedoci smo bili punih parkinga i kafića tokom trajanja karnevala.
Nadamo se da će ovakav ili još bolji provod biti naredne godine.

Објављено под Vesti

Večeras Velika Karnevalska povorka

veceras na karnevalu

Centralni dogadjaj svakog pa i ovog Vrnjačkog Karnevala svakako je Velika medjunarodna karnevalska povorka. Učestvovaće karnevalske grupe iz gotovo cele Evrope. Preko 30 karnevalskih grupa prodefilovaće večeras vrnjačkom Promenadom u kostimima a na zadovoljstvo ljubitelja ovakve vrste zabave. Veliki broj turista je u Vrnjačkoj Banji tokom karnevalskih dana a posebna gužva je večeras. Svi parkinzi su prepuni što ide u prilog tome da je veliki broj gostiju u „kraljici kontinentalnog turizma“ .
Nakon povorke biće održan u 23 sata na bini kod vrapca koncert Fantastic benda a u istom terminu na bini kod biblioteke koncert Yu grupe.

Објављено под Vesti