Smeštaj

smestaj u vrnjackoj banji za karneval

Vrnjačka Banja smeštaj – apartmani i hoteli

Letovanje u banjama oduvek je bio način odmora srpske elite, ali i običnog stanovništva. Ako želite da se osećate kao plemići, najbolje je da posetite neku od banja i da tamo osetite šta znači pravo uživanje u prirorodi, svežem vazduhu, lekovitim vodama i miru daleko od buke grada, onda je banja destinacija koju treba da posetite. Vrnjačka Banja kao kraljica banjskog turizma godišnje ugosti najveći broj turista, a to predstavlja i njenu najbolju preporuku za sve one koji se još uvek razmišljaju gde da odu na odmor ili lečenje.
Razlog zašto je ova banja toliko posećena je pored izuzetno lekovitih izvora, čuvenog banjskog parka, istorijskih svedočanstava, muzeja, prelepe arhitekture velelepnih vila iz 19. veka, i bogata ponuda za odsedanje tokom boravka u banji u Vrnjcima.
Banja može da primi do 15 000 gostiju odjednom, a gosti imaju širok izbor da odaberu da li žele najluksuzniji ili skromniji smeštaj. Dakle za sve klase i za svaki džep, Vrnjačka Banja ima da ponud baš onaj smeštaj koji je odgovarajući.

smestaj-za-vrnjacki-karnevalU Vrnjačkoj Banji i se nalaze hoteli najviših kategorija, apartmani, a najveći deo smeštaja turistima i gostima se nudi iz domaće radinosti, čak 10 000. Smeštaj u domaćoj radinosti podrazumeva privatan smeštaj u stambenim objektima samih starosedelaca. Ukoliko ste se odlučili za ovakav vid smeštaja imaćete brojne pogodnosti. Sopstvenog turističkog vodiča, koji je u banji proveo ceo život. Zanimljive starosedelačke priče, legende o banji, kutke banje koji se moraju posetiti, a možda i nisu ucrtani u turističkoj mapi, prelepe nekomercijalna mesta o kojima tajinu strogo čuvaju oni koji su rođeni i koji su u banji odrasli. Takođe u povoljnosti ovakvog smeštaja ubraja se i činjenica da domaćini, kako naša nacionalna tradicija i nalaže veoma dobro brinu o svojim gostima, a iz toga često izrastaju i dugogodišnja prijateljstva, pa nije redak slučaj da se gosti jednog objekta svake godine vraćaju u isti, upravo zbog dobrih prijateljskih odnosa koje su uspostavili sa izdavaocima smeštaja. Pogodnost je takođe i što je smeštaj u domaćoj radinosti najčešće jeftiniji od hotelskog, pa se i iz finansijskih razloga skromniji turisti opredeljuju za ovu varijantu.

smestaj u hotelu u vrnjackoj banjiMane smeštaja kod privatnih vlasnika, jeste što nikada ne možete biti sigurni, da li je ono što vam oni nude preko telefona i interneta zaista tako, a kako nekad znaju da budu i neregistrovani, nemate posle nikakvu mogućnost da se žalite. Retki su primeri da je neko iz Vrnjačke Banje otišao nezadovoljan smeštajem, ali uvek postoji mogućnost. Za one koji bi neki institucionalizovaniji i luksuzniji smeštaj tu su apartmani i hoteli.
Apartmani Vrnjačka Banja su izbor za koji se najčešće opredeljuju porodice ili veće grupe koje dolaze organizovano. Za njih je ova varijanta smeštaja najpogodnija jer pruža intimu koju drugi vid smeštaja ne pruža. Mogućnost da se osećate kao kod kuće, sa svim potrebnim elementima, kuhinjom i kupatilom samo za vas je neprocenjivo iskustvo, a ako to još spojite sa prelepim krajolikom Vrnjačke Banje, onda će osećaj užitka biti potpun i pravi.

smestaj-apartmani-vrnjacka-banjaZa prave hedoniste izbor bez premca su hoteli. Najluksuzniji smeštaj, propratni sadržaji, restoran, bazeni, saune, spa centri, sve ovo najčešće se nalazi u sastavu hotela i dostupno je svim gostima. Ukoliko se odlučite da odsednete u hotelu, onda ćete iskusiti pravi odmor. Vaše brige će nestati čim stignete u Vrnjačku banju. Hotelsko osoblje uvek ljubazno i uslužno brinuće o svim vašim potrebama, a sve što vam se može činiti kao problem oni će najbrže i najbolje rešiti, tako da se vi nećete ni osvrnuti, a problem će već biti zaboravljen.
Od hotela u Vrnjačkoj Banji za turiste su otvoreni Fontana, Promenada, Zvezda, Slavija, Orion, Slatina, Železničar, Snežnik, Park i Aleksandar. Svi hoteli u Vrnjačkoj Banji su prilagođeni gostima koji dolaze sopstvenim vozilom i imaju siguran parking. Međutim oni nude i još mnogo toga.
Kako je kongresni turizam u našoj zemlji veoma razvijen, većina hotela se prilagodila ovakvom modernom poslovanju. Kongresne sale su neizostavni deo hotela u banji, a u najvećoj sali staje 1200 gostiju. Ova činjenica govori o tome da je Vrnjačka Banja dobar izbor i za najveće kompanije u zemlji koje žele da organizuju seminare u mestu koje je u centru Srbije.

Vrnjacka-Banja-hoteli

Za one koji se ipak odlučuju za banju najpre iz zdravstvenih razloga, toplo preporučujemo smeštaj u Specijalnoj bolnici „Merkur“. Osim luksuznog smeštaja, velnes i spa centra, te brojne turističke ponude poput organizovanje izleta, iznajmljivanje biciklova, organizovanje šetnji, ova ustanova nudi nešto više od običnih hotela. Njen deo posvećen zdravstvu je izuzetno razvijen i podrazumeva stručno medicinsko osoblje koje određuje dijagnoze, vrši vizikalnu terapiju mineralnom vodom i blatom, prati stanje pacijenata. Ono što je takođe bitan podatak jeste da u ovoj ustanovi možete boraviti i besplatno, odnosno o trošku zdravstvenog osiguranja.
Ne zaboravite da je pogodnost smeštaja u Vrnjačkoj Banji i taj što sve što želite možete da saznate preko Interneta ili da se raspitate telefonom. Ipak zbog pogodnosti Interneta ovo je najčešće mesto gde ljudi pronalaze pravi smeštaj za sebe i svoje partnere tokom odmora.
Rezervacije su takođe olakšane, pa ne morate da angažujete turističku agenciju, već to možete da uradite potpuno samostalno. Na vama je da odaberete koji tip smeštaja vam najviše odgovara, da izaberete konkretan objekat u kom ćete odsesti i da ga rezervišete preko Interneta ili broja telefona, i da dođete u Vrnjačku Banju. Budite sigurni da nećete pogrešiti, jer ako godinama već ova banja predstavlja najposećeniju banju sigurno za to ima i razlog. Mi vam garantujemo da je smeštaj onakav kako ste ga i zamislili kada ste rezervisali.

Rezervacija smeštaja u Vrnjačkoj Banji

Možete preko nas rezervistati apartman ili hotel za vreme trajanja Vrnjačkog Karnevala. Naravno mi radimo preko cele godine, tako da nas možete nazvati u bilo koje doba, bilo da je leto, jesen, zima ili proleće. I zapamtite u Vrnjačkoj Banji je uvek lepo doći, kod nas je uvek lepo 🙂

smestaj-u-vrnjackoj-banji