Program Vrnjačkog Karnevala 2012. godine

vrnjacki karneval, program i stanica 2012.

Tekuće 2012. godine, karneval će biti održan u periodu od 08.07 do 15.07. Sa najbogatijim programom do sad, koji broji čak 80 programskih tačaka, tokom sedam dana održavanja karnevala, oko 4.000 učesnika u velikoj karnevalskoj povorci, što je skoro tri puta više nego tokom prvog održanog festivala, ovaj karneval, prevazišao je sam sebe.  Posećenost ove manifestacije svake godine varira između 200.000 i 300.000, posetioca i sve do sada pomenuto, Vrnjački karneval, svrstava u rang sa druge dve najposećenije srpske manifestacije : saborom trubača u Guči i „Exit“ festivalom.

Program

8. jul 2012. godine, Nedelja

U nedelju 8 jula 2012. godine otpočinje sedmi po redu, Vrnjački karneval. Prolog svečanog otvaranja biće „Karnevalske igre bez granica“ u kojima će posetioci moći da uživaju u periodu od 12:00h do 14:00h na stage-u kod vrapca. Ovo će biti praksa svih sedam karnevalskih dana tj. svakog dana karnevala u isto vreme na istom mestu „ Igre bez granica“, zabavljaće okupljene.

Mališani, takođe u 12.00h, 8 jula, uživaće u „Danu Dunava i dunavskog sliva“, u okviru kog će biti organizovane „ Dečije igre bez granica“, na dečijem igralištu. Zabava se nastavlja sledećom tačkom iz programa „Dnevne terapije“ – „Otvorenim radio studiom“ od 17:00 do 19:00h, koji će, poput „ Igara bez granica“, biti održavan svakog dana karnevala u isto vreme, na stage-u kod vrapca.

Sledi svečano otvaranje karnevala u 20:00h, koje će biti održano takođe na stage-u kod vrapca. Ovom prilikom svečanost otvaranja, tradicionalno će biti ispraćena predavanjem banjskih ključeva učesnicima karnevala.  Sledeći na redu  je festival zabavne muzike „Banja 2012“, koji u 21:00h, počinje na stage-u kod biblioteke.  U isto vreme, nakon završetka ceremonije svečanog otvaranja karnevala, kod vrapca, posetioci će moći da uživaju u još jednom programu koji će biti zastupljen gotovo svake večeri karnevala na istom mestu i u isto vreme, a to je „ Karnevalski ples u 9“. Nakon sat vremena zanimljivog plesnog programa, stage kod vrapca, biće ustupljen najboljim Stand up komičarima, koji će biti zaduženi za smeh prisutnih.

Nakon karnevalske Stand up komedije, DJ Adam, puštaće muziku na „Karnevalskoj live music žurci“ sa početkom u 23:30h, a na stage-u kod biblioteke, u 00:00h, otpočinje DJ party, koji će trajati do kasno u noć.

09 jul 2012. godine, ponedeljak

Drugi dan karnevala otpočeće, već pomenutim, „Igrama bez granica“, a nastaviće se „Otvorenim radio studiom“. U međuvremenu, biće priređena i Hip-Hop dance predstava pod nazivom „ Hip Hop vizija“. Karnevalski ples  i Festival zabavne muzike od 21:00h, počeće na stageu kod vrabca i biblioteke, a slede Stand up komičari i „Karnevalska live music žurka“, na kojoj će koncert održati „All stars“. U isto vreme, na stage-u kod biblioteke, prisutne će zabavljati pobednici „Festivala zabavne muzike“.

Drugi dan karnevala, završiće se žurkom sa početkom u 00:00h, a DJ će puštati tech i house muziku.

10 jul 2012. godine, utorak

Nakon što se smene „Igre bez granica“ i „Otvoreni radio studio“, uslediće dečiji maskembal u Hotelu „Aleksandar“, tokom kojeg će maskirani mališani, biti zvezde večeri. U 19:30h, na festivalu folklora, nastupiće KUD „ I mi bi smo bili stranci, da nam nisu ti opanci“. U 21:00h na stage-u kod vrapca, neizostavni  „Karnevalski ples u 9“, iznova će očaravati prisutne umetnošću pokreta, dok će na stage-u kod biblioteke biti priređen „ Koncert orkestar sa 30 harmonika“. Nakon sjajnih harmonikaša, na istom stage-u nastupiće Aca Lukas, dok u 22:30h, kod  vrabca, stand up komičari ponovo izlaze na scenu.

„Karnevalska live žurka“ sa početkom u 23:30 kod vrapca, ovog trećeg dana karnevala podrazumeva koncert grupe   „Armuši“, dok će se DJ kod biblioteke od 00:00h, postarati da prisutnima priredi dobar provod, puštanjem house i pop muzike.

11 jul 2012. godine, sreda

Četvrti karnevalski dan, obeležen je spektakularnom „Dečijom karnevalskom povorkom“, koja će nakon završenog programa  „Igara bez granica“ i „Otvorenog radio studia“, prošetati promenadom Vrnjačke Banje.  Dečija karnevalska povorka, centralno je dešavanje dana, a posetioci karnevala uživaće u magičnim kostimima i nasmejanim dečijim licima. „Karnevalski ples u 9“ kod vrapca, smeniće Stand up komičari, dok će na stage-u kod biblioteke  u 21:30h, biti održan koncert finalista serijala „Ja imam talenat“.

Nakon komičara, na stage-u kod vrapca, koncert u okviru „ Karnevalske live music žurke“ održaće grupa „Pogrešile rode“ u 23:00h, a kod biblioteke DJ će u 00:00h, otpočeti noćnu žurku.

12 jul 2012. godine, četvrtak

Peti dan, tradicionalno otpočinje u 12:00h, „Igrom bez granica“, a u isto vreme u paviljonu u parku, Sanja Martinović održaće koncert: „ Klasika u muzičkom paviljonu“. Dok kod vrapca u toku bude bio „Otvoreni radio studio“, kod biblioteke počeće festival folklora u 19:00h, na kojem će nastupati : „Od komšija na dar“ Društvo „Tradicija“ Trstenik KUD,  „Grozd“ Aleksandrovac KUD,  „Radojkino kolo“ Globoder DFA,  „Elica“ Pazardžik, Bugarska KUD,  „Vrnjački vez“ Vrnjačka Banja KUD,  „Izvor“ Vrnjačka Banja.

U 19:30h, ljubitelji Branislava Nušića, moćiće da pogledaju pozorišnu predstavu „Gospođa ministarka“, u izvođenju „Teatra 5“, na stage-u kod vrapca. Nakon predstave, sledi program studia „Olja“ iz Vršca pod imenom „Viva Las Vegas“. Stage kod biblioteke u 21:30h, biće domaćin koncerta „Riblje čorbe“, u 22:00h kod vrapca će početi „ Karnevalska stand up komedija“, nakon čijeg završetka nastupa „ Beatles tribute band“ u okviru „Karnevalske live music žurke“.  U 00:00h, oni najuporniji, mogu ostati do ranih jutarnjih časova, na stage-u kod biblioteke, kako bi uživali u muzici koju će za njih birati DJ.

13 jul 2012. godine, petak

Šesti dan karnevala, za promenu, otvoriće u 11:30h, studio „ Olja“ iz Vršca, ponovo izvodeći svoj show pod imenom „Viva Las Vegas“, a svoj performans će ponoviti i Sanja Martinović u paviljonu u parku, sa početkom u 12:00h. Dalje u uobičajeno vreme, na uobičajenom mestu slede „ Karnevalske igre bez granica“ i „ Otvoreni radio studio“, a u 18:00h za najmlađe će, na trgu kod biblioteke, biti održana dečija olimpijada, tokom koje će deca moći da se nadmeću u košarci, odbojci i rukometu. U 19:30h, na stage-u kod vrapca, „Teatar 5“, prirediće pozorišnu predstavu „ Buba u uhu“, a sledi nakon jednodnevne pauze, „ Karnevalski  ples u 9“ sa plesnom tačkom „ Kabare“.

Kod biblioteke u 20:45h, prisutne će folklornim plesom, zabaviti društvo „ Sveti Sava- Oplenac“  iz Kanade, a uslediće koncert „ Vampira“, povodom petka 13-og.  Stand up komičari, će preuzeti stage kod vrapca u 22:30h,  a potom se žurka „Petak 13-ti“ nastavlja, programom „Karnevalske live music žurke“. Od 00:00h, na stage-u kod biblioteke, DJ će prirediti dobru, noćnu zabavu za prisutne.

14 jul 2012. godine, subota

Sedmi dan karnevala, bez daljnjeg obeležen je najekstravagantnijim, najpompeznijim i svakako najposećenijim događajem  Vrnjačkog karnevala : Velikom međunarodnom karnevalskom povorkom.  Ova pokretna, šarena žurka, svoju šetnju promenadom Vrnjačke Banje, otpočeće u 20:00h, a pre nje na programu će biti samo „Igre bez granica“ i „Otvoreni radio studio“. U 22:30h, na stage-u kod biblioteke biće održan koncert grupe „ Zemlja gruva“, u okviru „Karnevalske žurke“ koncert će imati „Live band“, a spektakularno veče produžiće se DJ party provodom od 00:00h.