Počeo VIII Medjunarodni Karneval (2012) u Vrnjačkoj Banji

medjunarodni karneval u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja – U toku je VIII Međunarodni Vrnjački karneval, koji je počeo 08. jula i trajaće do 15. jula. Broj poseta u proteklih pet dana opravdava reputaciju Vrnjačkog karnevala kao jedne od najvećih i najposećenijih manifestacija Srbije. U Vrnjačkoj Banji trenutno boravi 11.180 gostiju, a od početka Vrnjačkog Karnevala, Banju je posetilo oko 150 hiljada ljudi.

Vrnjačka Banja je pretvorena u veliku pozornicu, koja preko celog dana i noći pruža zabavu za najizbirljiviji ukus. Karnevalske igre bez granica, koncerti, stand up komedije, nastupi plesnih grupa i kulturno umetničkih društava, maskenbali, izložbe, karnevalske žurke do samog jutra na vrnjačkoj Promenadi.. samo su neki od sadržaja u kojima uživaiaju svi oni koji su ove nedelje u Vrnjačkoj Banji. Najveću pažnju ovog karnevala su privukli koncerti Ace Lukasa i Riblje Čorbe, kao i Dečija karnevalska povorka.

Najbolja zabava i najveća posećenost se očekuju na Velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci, koja je kruna manifestacije i koja će biti održana u subotu, 14. jula 2012.godine, sa početkom u 20.00 časova. Nastupiće preko 40 karnevalskih grupa iz Srbije, regiona i čitave Evrope, sa preko 3.000 učesnika.