Počeo 11. Vrnjački Karneval

Počeo 11. Vrnjački Karneval

U Vrnjačkoj Banji sinoć je zvanično počeo 11. Vrnjački karneval koji će trajati do 19. jula, rekao je predsednik Turističke organizacije Ivan Trifunović, izrazivši, na otvaranju očekivanje da će Banju u narednih osam dana posetiti više od 300.000 ljudi. Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović sinoć je simbolično predao ključeve Vrnjačke Banje direktoru karnevala Nebojši Bogićeviću, a očekuje se da će ova manifestacija ove godine okupiti do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva.
– Potrudili smo se da za vreme trajanja karnevala imamo preko 90 programa na više lokacija, pa ćemo tako svake večeri imati muzički program i pozorišne predstave – rekao je Trifunović.
Između ostalog, predviđeni su brojni koncerti. Centralni događaj karnevala je medjunarodna karnevalska povorka, koja će biti održana 18. jula sa početkom u 20 časova, a njoj će prethoditi dečija povorka. Prvi međunarodni Vrnjački karneval održan je 2005. godine i objedinio je više od 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.Tada je međunarodna karnevalska povorka okupila 34 karnevalske grupe i 1.500 učesnika. Već tokom drugog karnevala formirana je i dečija karnevalska povorka, a Vrnjački karneval je postao član Federacije evropskih karnevalskig gradova.Ova manifestacija danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih dešavanja i uz „Egzit“ i Guču je najveća turistička manifestacija u Srbiji.